Sidan handlar om mammas hund Laika

LAIKA (KR KARREI JASMINE 11-12-09)

På den här sidan kommer mamma o kanske jag berätta om hennes havanais tik Laika. Hon kommer från kennel KR Karrei i Örsundsbrohttp://www.karrei.com, Karin Zimmermann. Laika är dotter till Bamses Nelly och Valpgläntans Jasper, hon är född den 9 december 2011. Jag var med och tittade på henne 2 gånger innan mamma hämtade hem henne i slutet av februari 2012 när hon var 10 veckor.

19/2-2012

Idag kom det 2 människor som varit och kollat på mig 2ggr och tog mig ifrån min mamma Nelly, pappa Jasper och några fler hundar och ragdollkatter. Sjutton också dom hade väl kunnat tagit en katt istället för mig o från min trygghet. Men ok då, jag sov i min mattes knä i nåt konstigt som lät🤔....det kallas bil sa dom. Men jag ska nog visa dom när jag vaknar. När vi kom fram till ett stort hus som dom främmande människorna som rövat bort mig sa att jag skulle bo i, så var jag ju tvungen att nosa lite, men fyy va kallt och en massa vit snö. Sen fick jag komma in i huset o in i köket o matrummet, gick runt lite o nosa, men ingen lukt av mina syskon så jag satte igång att yla o lät som en alien sa dom. Åt lite mat, gick vidare till ett annat ställe som heter TV-rum och sovrum, jag var helt trött sov mellan 22,30-5,30 och var uppe o kissade några ggr.

20/2-2012

När jag vaknade så släppte hon som kallar sig matte ut mig ur mitt kompostgaller där jag sovit i min leopardfärgade korg med litet tak. Slickade lite på matte och sprang efter henne hela tiden o kollade så att inte hon försvann, hon verkar ju helt okpussar😘och bär på mig, ger mig mat vatten och leker 😀med mig. Men oj vad jag saknar alla syskon, jag måste nog yla o låta o se om dom kommer...., men nej, så jag måste nog stanna här verkar det som😥. Kom lite folk och tittade på mig o sa att jag var jättesöt🙃. Matte säger duktig när jag går på tidningen o kissar, men det händer någon olycka ibland. Senare kom en som heter Berra, han var med och hämtade mig från min mamma o pappa. Berra gosade och kom med leksaker som matte köpt till mig, men oj va trött jag blir, sover mycket i mina korgar.

21/2-2012

Sovit bra, ut bus o gosat, sovit lekt med Berra och sprungit efter matte hela tiden, tänk om hon försvinner. När jag inte ser henne så ylar jag o då kommer hon. Jag får upptäcka lite mer av huset, matte säger att jag är så söt o go att det inte finns någon sötare. Nu ska jag äta o dricka lite o sen sova.

22/2-2012

Sovit bra vaknat tidigt, då bäddade min matte med madrass på golvet😀 och tog min korg ur gallerburen och ställde den bredvid madrassen o la sig där o klappade mig, då somnade jag om, ha ha 😀det ska jag försöka med fler gånger, det kändes tryggt. Det kom någon på kvällen som hette Tommy(mattes son) och Fanny (mattes sondotter), jag var lite avvaktande först, tänkte att det kanske var någon som skulle ta mig härifrån, för jag tror nog nya matte verkar jättesnäll. Men dom skulle bara titta på mig, så jag började busa med dom, men jag var lite trött.

23/2-2012

Sovit bra och lurat ner matte i "sängen" på golvet och somnat om. Nu börjar jag nog känna mig trygg, äter bra, busar och går på upptäcktsfärd, mycket att nosa på o många rum. Men jag får inte vara överallt 😠 än. Man blir trött av att nos o busa så jag sover mycket.

24/2-2012

Låg hos matte på golvet en stund efter att jag lurat ner henne från hennes säng😀, mysigt. Fått mat, sen fick jag vara hos Eva (mattes dotter) som bor i huset bredvid mattes. Där var jag i 2 timmar för min matte skulle till doktorn, det gick bra, men jag blev jätteglad🤩 när hon kom tillbaka och jag fick komma hem till mina saker.

25/2-2012

Samma ritual, matte och jag sovit en stund på golvet. Vi sov till 8,30 gick ut och kissade o bajsade, men fyyy..... va kallt, rusade tillbaka till ytterdörren och ville komma in i värmen. Sovit, lekt, ätit och fått lite träning!

26/2-2012

Samma ritual, ut frukost, ut o promenerat med Ann-Marie o Krister, Berra o matte och Ann-Maries hundar som heter Nicki och Tosca. Dom är samma ras som mig, men dom är 3 o 3½ år så dom sätter mig på plats. Sen åkte vi bil allihopa till Ulriksdals slottscafe, det var lite spännande mycket blommar att lukta pånoch alla sa att jag uppförde mig bra trots mycket människor och hundar. Har varit här en vecka nu på mitt nya ställe, jag får vara med hela tiden.

27/2-2012

Ut och busat på tomten full rulle, morrat åt grannens snälla storpudel som heter Java, hon är helsvart så jag ser inte hennes ansiktsuttryck o så är hon så stooor. Idag har jag varit busig, hoppat upp till toarullen och dragit ut en massa papper o rivit i småbitar, skitkul 🤩men det tyckte inte.... matte sa hon, men jag såg att hon hade svårt att hålla sig för skratt😀.

28/2- 29/2-2012

Idag fick jag åka bil till ett ställe som matte sa var hennes jobb, vi var där en liten stund lite spännande,alla ville klappa o kela med mig o sa att jag var söt, så jag passade på o bet dom lite med mina sylvassa tänder. Sen åkte vi hem till Ann-Marie och gick ut i skogen med Nicki o Tosca. Jag hade jättekul, var helt orädd o följde efter dom över stock o sten. Men oj va trött jag var sen.

29/2
Fick följa med matte till jobbet ett tag, busat med Tosca som också "jobbar" där var kul. Jag var jättebusig på kvällen hemma, matte säger att jag är så orädd för allt. Jag väger 1,8 kg idag.

1-3/3-2012

1/3-2012
Var på jobbet ett tag idag också, idag har jag busat både med Nicki och Tosca som är på jobbet med. Jag blir jätteglad när matte lyfter ur mig ur bilen o jag ser vart jag är, då får jag så bråttom till dörren o vill in o busa.

2/3-2012
Matte jobbat en liten stund, jag hjälpte till o riva papper i småbitar, låg massor av sönderrivna papper på mattes kontor. Sen åkte Tosca, Nicki, Ann-Marie o matte o (busiga jag förstås) för jag får följa med överallt för att lära mig olika ställen till Undal o några som heter Sture o Karin. Dom har får som vi tittade på o jag nosade på dom o dom på mig o jag var inte ett dugg rädd fast dom lät konstigt🙃, jag är tuff😎.  

3/3-2012
Idag åkte Krister, Berra, Ann-Marie, Nicki, Tosca, matte o jag till Waxholm. Jag var helt cool sa dom. Vi astt ute o fikade på Silltruten o jag bara myste o kollade vad som hände runtomkring. Massor av spännande lukter när vi gick runt lite. På vägen från Waxholm stannade vi hos Nicki o Tosca. Jag busade först med Tosca och sen med Nicki. Vi hade jättekul.

4-6/3

4/3
Idag har jag busat med Berra o varit ute på promenad, det är nog inte så tokigt ställe jag kommit till, matte säjer att hon älskar mig o att det inte finns så mycket pengar i hela världen så att nån kan köpa mig. Jag väger nu 1,9 kg.

5/3
Jobbat lite på mattes jobb, kul med alla papper man kan riva o att träffa Nicki o Tosca. Matte håller på o tränar mig, sitt, ligg, stå o tass, gud va mycket man ska lära sig men jag är duktig så det går bra. Men kom är jag inte intresserad av, finns så mycket annat kul så det ska bli långlina o träning säger hon😠. Nästa månad ska jag på valpkurs o lära mig.

6/3
Idag har jag hjälpt till med grenar o ris, matte försökte räfsa ihop efter att dom fällt träd åt henne. Hon krattade o jag drog åt andra hållet,😀kul.

7/3-2012

Idag hade jag jättekul, matte fick telefon o jag passa på o sprang in i badrummet o hoppa o hoppa tills jag fick tag i toa-papperet o drog ut på balkongen, så jag hade nästan gjort slut på hela rullen, massor av papper på balkongen, jag tyckte det var jättekul😀, men det tyckte tydligen inte matte för nu ställer hon upp rullen så att jag inte når😠.
Ja så här går dagarna, jobb träffa folk, busa med matte o kolla henne så att hon inte försvinner. Mat, sova, träning. Jag är duktig på ligg, sitt, stå o tass o börjar förstå stanna.
Ja så brukar vi åka till Norrtälje o hundfiket. Där är jättekul, alltid en massa hundar som man kan busa med. Dit fick jag åka, det är jättekul jag träffade en liten hund som jag busade med länge, vi drack ur samma skål o pussade varandra, Max heter han. Jag hade roligt innan han kom in på fiket, men när han kom in så blev det "kärlek vid första ögonkastet"😘, vi brydde oss inte om dom andra hundarna. Vi busade bara med varandra. Så jag är med om mycket saker.

22-24/3-2012

22/3
Ute och busat o lekt, tränat o varit på jobbet. När vi kom hem sa matte att jag skulle bada, hon tog mig till badrummet längst ner o ställde in mig i duschen, men fy det var inte kul man blev jätteblöt o vad jag frös sen😥. Matte sa att det inte var mycket hund kvar, sa att jag var jättesmal. Som tur var ställde hon mig på en bänk efter att hon haft mig inlindad i famnen o tog fram hårtorken o började blåsa mig torr. Skönt att få lite värme o som tur är så är jag inte rädd för hårtork för jag brukar kolla på matte när hon torkar håret. Jag är inte rädd för dammsugaren heller, är gärna ivägen för matte när hon försöker städa, hon säger att huset inte är sig likt sen jag kom🙃. Leksaker överallt, pappersbitar o mattor som åker när jag har roligt.

24/3
Idag har vi varit ute på tomten, klättrat på stenar o gått på brädor, sprang fram o tillbaka i en tunnel det är jättekul, jag ska nog bli en agilityhund . Sen stoppa matte in mig i min sköna bur, känner mig som en prinsessa , mjukt o skönt. Åkte till Waxholm o gick o strosade o kollade på folk o hundar, sen fikade vi jag fick smaka lite grädde.

25/3-12

Busat o haft race i huset och ute. Sen åkte vi en liten sväng o hamnade på ett konstigt ställe med en massa stora djur, hästar sa min matte. Dom lät konstigt men jag var nyfiken på dom och så låg det stora konstiga högar som luktade smaskens, men jag fick inte smaka o rulla mig i det som jag tänkte. Sen gick vi in i ett stort ridhus, oj vad många hundar som skällde o satt i burar, dom skulle tävla i agility. Det såg jätteroligt ut där dom sprang, jag ville in o kolla o vara med. Men jag var för liten sa matte, tror hon ja! Mina kompisar Nicki o Tosca var där, Tosca fick springa därinne på banan, orättvist😥. Jag fick i allafall smaka på våffla med grädde, grädden var godast. Sen åkte vi hem o jag busade med Berra, han som jag "råkade" bita i örat så att det blödde (min plasthusse säger matte), men han gillar mig iallafall.

| Svar

Senaste kommentarer

28.08 | 17:46

<3

28.08 | 21:38

Hej! Tack för din kommentar på min sida,roligt att du hittade hit. Ja jag önskar verkligen att jag fått haft Molly o Lisa kvar i livet några år,älskade dom.

28.08 | 10:26

Fin hemsida!<3 tycker det är synd att lisa och molly fick uppleva döden:(

11.10 | 16:30

Hur gick det på utställningen i helgen???