Dagbok

DAGBOK 2009

Söndagen den 29 november 2009

29 november, usch idag är det 4 månader sen Molly fick somna in. Tände ett ljus ute för Molly och Lisa ikväll. Tänker på er varje dag, saknar er så mycket. Hoppas att ni träffats på andra sidan regnbågsbron och har det bra, hoppas att vi träffas nån gång igen, jag är nog övertygad om att vi gör det vi var så tighta du och jag Molly, gått igenom så mycket tillsammans. (Bilden är en av dom sista på Molly 2 dagar innan hon dog, då anade man inte att hon inte skulle få komma hem med oss från semestern vi var på med henne och Nicki.
Allt gick ju så snabbt, magomvridning.

REGNBÅGENS BRO
av Paul C. Dahm

Det finns en bro som förenar himmel och jord.
Den kallas för regnbågsbron, tack vare dess många färger.

Vid denna sida av Regnbågsbron, finns ett land med ängar, kullar och dalgångar med frodigt grönt gräs.

När ett älskat djur dör, kommer djuret till denna plats.
Det finns alltid mat och vatten, och varmt vårväder.
De gamla och svaga djuren blir unga igen.
De som blivit skadade görs hela igen.
De leker hela dagen med varandra.
Men det är en sak som saknas. De är inte tillsammans med den speciella personen som älskade dem på jorden.

Så varje dag springer de och leker, tills den dagen kommer när någon plötsligt slutar leka och tittar upp.
Nosen rycker till, öronen reses, ögonen stirrar, och denna rusar så plötsligt från gruppen.
Du har blivit upptäckt.
Och när du och din speciella vän möts, kramar ni om varandra lyckliga att återförenas,  för att aldrig mer skiljas åt.
Ditt ansikte kysses igen och igen och igen;
din hand smeker åter det älskade huvudet,
och du tittar återigen in i ögonen på ditt tillitsfulla djur, som så länge varit borta från ditt liv men aldrig frånvarande i ditt hjärta.

Sedan går ni tillsammans över Regnbågsbron. för att aldrig mer skiljas åt..... 

Har läst den här dikten flera ggr förut och gråtit och tänkt på den dagen Molly och Lisa inte finns mer. Nu blev det så att båda två försvann så fort för oss i somras med bara sex veckors mellanrum.
Det finns en väldigt fin film till den här dikten gå in på http://indigo.org/rainbow/ 
Sänder även en tanke idag till mina tidigare hundar Ruff och Chici när jag växte upp och Roxy min första egna hund som dog för 11 år sen, och även till Mollys bror Mac som också dog i somras och alla andra hundar.
En tanke till min pappa också som dog i cancer 24 sep 2001. 

Måndagen den 30 november 2009

Grått o blött väder, inte det roligaste med en vit hund.
Idag har vi jobbat, Tosca har varit med mig och Nicki på jobbet idag med.
För det mesta är hon ju med sin husse, men dom har roligt när dom får vara tillsammans.
Vi åkte sen upp till Norrtälje och hämtade min bil som Krister var snäll och besiktigade, tyvärr 2:a så den ska fixas och tillbaka. Lämnade Tosca till honom, sen åkte Nicki och jag till hundkursen vi går hos Cecilia på Norrtälje hundcenter.
Det är klickerträning, väldigt roligt.
Vi gick kurs där förra vintern med och på våren gick jag både med Molly och Nicki i en träningsgrupp där. Dom fick vara med olika ggr.
Nu är det bara att se till att träna i veckan så vi kan läxan som bla var att lära hundarna rulla runt.


Tisdagen den 1 december

Först jobbat, stressig dag.
Sen efter jobbet bakade mamma och jag saffransbullar ochså hann vi även med att göra bondkakor och syltkakor. Det är roligare att baka tillsammans än att bara stå själv.
Nicki låg i köket och funderade vad vi höll på med.
Hon fick leta lite godis under burk under tiden, och sen körde vi ett par ggr på våran lilla agilitybana på tomten. Det tycker hon är jättekul. Vi har tunneln ett hopp genom en ring och slalom.
Slalom kan vara lite svår ibland när hon blir för ivrig.
Ser fram emot en fortsättningskurs i vår.
Hade frusit till nu mot kvällningen ute.


Lördagen den 5 december 2009

Idag blev det först en 2 timmars ridning med Karin, hos Sture och Karin på Undal. Det var en skön dag med uppehåll hela turen, men blev kyligt om fingrar och tår på slutet. Det var skönt att bli inbjuda till Karin och Sture på fika och värma oss mot deras vedspis som brann för fullt.
På bilden rider jag Gosi, men han är tyvärr på Gotland nu. Karin red Tvenna och jag hade Lippan.
Sen blev det hem till hundarna så dom fick busa och gå lite.


Söndagen den 13 december 2009

Igår var vi på Stora Stockholm och ställde ut Nicki och Tosca.
Det var 61 havanaiser anmälda, Tosca gick i juniorklass hon gick inte vidare utan åkte tyvärr ut med 3:e pris. Men hon är lika glad för det, och hon är fortfarande lika söt och go för oss.
Blev jätteglad för Nicki, det var 8 st i unghundsklassen hon gick i. Hon fick 1:a pris så hon fick gå vidare med 5 st till i konkurrensen, där hamnade hon som reserv, jag blev jätteglad för det.
Hundarna var rätt trötta när vi kom hem och vi också, lagade lite mat och tog det lugnt.
Idag söndag tänkte jag att det skulle bli skönt med lite sovmorgon, men Nicki tyckte att hon behövde gå ut först vid 4 på morgonen och sen vid 8 tiden igen, så det blev inte så mycket med den sovmorgonen.
Regnigt och trist väder, var i Norrtälje en sväng och gjorde lite chokladgodisar till julen.


Måndagen den 14 december 2009

Idag har första riktiga snön kommit, hundarna tycker det är väldigt roligt.
För Tosca är det första gången hon ser snö. Dom springer i full fart på tomten, busar o tycker det är härligt.
Nu på kvällen var Nicki och jag på sista kurstillfället på klickerkursen på norrtälje hundcenter.
Det är alltid tråkigt när det tar slut men får försöka se till att träna hemma ändå.
Ska försöka använda klickern mer vid hundmöten, dom är alltid jobbiga med Nicki som vrålskäller för det mesta när hon möter nån hund ute. Men på utställningar går det bra, det kanske blir för mycket och många på en gång då.
Tosca fick vara själv hemma hos mig, för kallt att vara i bilen under tiden. Trodde hon skulle hittat på lite bus, men det var ingenting.

Tisdagen den 15 december

Usch nu måste hundarna ha hela overaller på sig, gick utan på lunchpromenaden dom hade fullt med snökokor på sig sen som knappt gick att få bort.

Åkte o handlade här vid 19-tiden, när jag var på väg från Willys springer det 2 st samojedhundar på vägen. Stannade till för att se om det var nån ägare, men såg ingen o inga halsband på hundarna.
Dom kom glatt fram o hoppade gärna in i bilen. Provade att ringa min granne som har samojeder om det var hennes hundar, det var det inte. Ringde polisen som inte hade fått in nån fråga om saknade hundar. Som tur var så var inte Nicki o Tosca i bilen då hade det väl blivit livat värre.
Åkte förbi min snälla granne som hjälpte till att gå in på SKK:s register för att söka öronmärkning som hjag hade hittat på ena hunden, men den syntes inte så väl.
Efter en del letande och ringande fick hon tag i uppfödaren och sen i ägaren.
Så nu ett par timmar senare är jag hemma  efter att  jag har lämnat hundarna till honom. Han blev glad, det är ju en stor väg mellan där han bor och där hundarna var och mycket bilar där jag hittade dom.
Skönt att jag inte behövde ha dom kvar här hos mig och att dom kom tillrätta.

Nicki och Tosca hade haft jätteroligt när jag var borta, hade ställt en säck med garn innanför dörren. Den hade dom röjt i och slitit ut massa garn, Tosca hade lyckats trassla in ena tassen, tur att det inte hade hänt nåt värre där det hade ju kunnat gått riktigt illa om dom snort in sig mera.
Nu kanske man får äta lite middag, ska bli gott.

Onsdagen den 16 december

Idag tänder jag ett ljus för dig Lisa, 6 månader har gått sedan vi kvällen den 16 juni blev tvungna att åka med dig till veterinären. Det hade börjat när vi var på semester på Gotland med att du inte åt riktigt och var lös i magen, men för övrigt var du pigg och glad. Du sprang så glatt på stranden på Fårö, inte trodde jag då att du bara hade några dagar kvar att leva. 
På tis kvällen 16 juni ville du inte kissa och svällde upp i magen, (det är så typiskt att det oftast blir akut så att man inte kan gå till de veterinärer man känner) trodde då att det  var magomvridning, prover togs och röntgen, inte magomvridning men buken var vätskefylld. Fick lämna dig kvar där och så skulle veterinären öppna för att se vad det var.  Kom hem vid 1-tiden natten till 17:e.  Kristers telefon ringde vid 3-tiden, då förstod jag att det inte gått bra, hela din lever hade varit full med tumörer så dom hade låtit dig somna in på op-bordet, det var så hemskt att få det beskedet och inte fick vi vara med dig när du somnade in.
Det kändes så grymt när vi lämnade dig med sköterskan efter vi vägt dig och du tittade på oss med dina vackra snälla ögon och vi bara lämnade dig där.
Du var nog den mest dumsnälla hund jag vet, har aldrig morrat eller skällt på någon annan hund, du såg bara gott i alla människor hundar o andra djur.
Jag är så glad att jag fått förmånen att ha dig i mitt liv, tack Maud o Torsten för en så underbar hund.
Jag är också så ledsen att jag inte förstod tidigare att det var nåt allvarligt fel på dig Lisa, din aptit hade ju faktiskt varit sämre en tid men för övrigt var du ju så pigg och glad.
Du fick bara bli knappt 7 år och vi hade dig i 5 år. När du var liten så opererade du ju hjärtat (hål i hjärtat) som första newfoundland, om inte Maud upptäckt det och stått på sig att nåt var fel så hade du nog redan varit död då.
Du är nog glad nu när Molly kom till dig bara 6 veckor efter du dog, du tyckte så mycket om Molly och såg nog en väldig trygghet i henne. Tänk att ni blev kompisar från första stund och aldrig var oense, du var ändå 2 år och Molly 4 år och varit ensamhund hela tiden.
Nu får ni springa på de gröna ängarna tillsammans och sova i samma korg som ni gjorde ibland.
Saknar dig så mycket Lisa o Molly med.

En fin dikt:
The last battle

If it should be that I grow frail and weak
And pain should keep me from my sleep,
Then will you do what must be done,
For this 
The last battle cant´´t be won.
You will be sad I understand,
 But don´t let grief then stay your hand,
For on this day, more than the rest,
Your love and friendship must stand the test.
We have had so many happy years,
You wouldn´t want me to suffer.
When the time comes, 
please, let me go.
Take me to where to my needs they´ll tend,
Only, let some one stay with me till the end
And hold me firm and speak to me
Until my eyes no longer see.
I know in time you will agree
It is a kindness you do to me.
From pain and suffering I have been saved.
Don´t grieve that it must be you
Who has to decide this thing to do
We´ve been so close we two 
these yaers,
Don´t let your heart hold any tears...

Det känns så jobbigt att vi inte fick vara med dig Lisa när du somnade in, men jag pussade o satt med dig på golvet o klappade dig hela tiden vi väntade innan vi blev tvungna att lämna dig, men ändå hade velat funnits hos dig hela tiden.
Jag är glad att  Molly fick somna in med huvudet i mitt knä och tassen runt min arm.
Sen tänker man ju att innan att när den dagen kommer så hade jag velat tagit hem en veterinär så dom hade fått somna in hemma, men det blir inte alltid som man tänker sig tyvärr.

En länk till filmen o dikten regnbågens bro http://indigo.org/rainbow/
Se texten under min dagbok 29 november 2009


Måndagen den 21 december

Idag har vi varit med Tosca till veterinärboden i Åkers Styckebruk, hade en tid bokad på kvällen för att ta bort två mjölktänder som inte lossnat av sig själv.
Det gick bra, dom klippte även klorna och spolade rent tårkanalerna och tog bort lite tandsten utan extra kostnad, väldigt snällt.
Nu har hon fått ögondroppar mm.
Hon var väldigt groggy när dom kom ut med henne och när vi kom hem.
Men nu börjar hon bli sitt vanliga busiga igen, stackaren är nog lite hungrig har ju inte fått äta nåt idag eftersom hon skulle sövas.
Jag var ledig idag, gick en promenad i skogen med all snö, sprang och gömde mig så fick dom leta, inte så lätt med de små benen i den djupa snön men det gick bra.
-12 grader nu och ca 40 cm snö, riktigt bistert på kvällen men på dan var det fint när solen lyste lite.

Söndagen den 10 Januari 2010

Lite mildare väder ca -8 grader, hade hoppats på att mitt vatten som frös i onsdags skulle ha tinat upp nu med hjälp av värmefläkt och mildare väder, men sån tur hade jag inte.
Hoppas att vvs-firman hinner komma imorgon.

Idag tog vi en härlig promenad på dan, Nicki Tosca Krister o jag. Försökte träna lite gå fint i koppel (Nicki har alltid så bråttom hon kan ju missa nåt annars) och lite träning med hundmöten.
Nu på kvällen har jag försökt kamma bort lite tovor på Nicki och sen har vi suttit och myst lite i tv-soffan, tittade på I en annan del av Köping.

| Svar

Senaste kommentarer

28.08 | 17:46

<3

28.08 | 21:38

Hej! Tack för din kommentar på min sida,roligt att du hittade hit. Ja jag önskar verkligen att jag fått haft Molly o Lisa kvar i livet några år,älskade dom.

28.08 | 10:26

Fin hemsida!<3 tycker det är synd att lisa och molly fick uppleva döden:(

11.10 | 16:30

Hur gick det på utställningen i helgen???