VÅR DAGBOK 2011

Tisdagen den 1 november 2011

                                                     Härliga höstdagar har det varit, nu har vi även avklarat   vår                                                  första inofficiella agilitytävling "hoppklass på klubben". Det var ju spännande, det slutade med att jag körde både Nicki och Tosca. Kerstin trodde det skulle gå bättre om jag körde henne själv (o det vet vi nu att det nog inte gjorde, eller?), hon trodde inte Nicki tyckte om henne fast hon gör det. Men hon är ju inte alltid så godisintresserad och ganska mycket mattehund, så det är klart hon hade kunnat fått för sig och sprungit av banan och letat efter mig...!!
Nåväl, Tosca och jag startade nog som nr 8 i vår klass det gick faktiskt väldigt bra tycker jag. Jag kom nästan ihåg banan utan problem, kom på att hinder i sista minuten som jag höll på att glömma men det gick bra förutom att vi fick 5 fel där och så var det ett ställe till vi fick det på. Men jag är så glad att slalomet gick bra för det trodde jag vi skulle diska oss på. Vi fick lite tidsfel men hamnade på en 11:e plats av 26 startande (varav 13 diskade) så jag blev jätteglad och nöjd.
Nicki började bra på första hopphindret, så det bådade gott för ibland sitter hon bara kvar när man säger kör åt henne, men andra hindret var långhoppet, där stannade hon o luktade och klev upp med en tass i taget  hmmm tänkte hon det går nog att gå över det, jo det gick. Tror hon tog nåt hinder däremellan men sen var det stopp framför flera hopphinder för dom måste hon ju lukta på o sen fundera om hon verkligen ska hoppa över dom. Vi diskade oss nog rätt tidigt, men fortsatte slalomet gick iallafall väldigt bra så det var roligt. Sen var det väl lite si och så hpon tog enliten sväng utanför banan sen på upploppet när det var tunnel och ett par hopphinder så fick hon in stilen och farten. Men jag tror att vi roade publiken iallafall, och provar säkert nångång framöver igen.
          Nicki står o funderar om 
hon ska hoppa.                                     Slalom med Nicki.
         Tosca i full fart. 
Tosca och Nicki ligger och väntar på start hoppklass agility 16/10-11. Vår första tävling.

Onsdagen den 12 oktober

Nu har vi hunnit med att vara på havanaisträff på Fagerholms kennel på Ingarö sön 2 oktober. Det var en varm solig o härlig dag  o ett underbart ställe att vara på, ca 20-25 havanaiser. Började med en tipspromenad och sen fick hundarna som ville busa och vi ägare hade lite picknick. Nicki spanade in ett par lita större klippta killar, dom jagade hon efter och busade med. Tosca ville inte gå ifrån oss nånting, gick vi upp så följde hon nära efter. Men roligt att se att Nicki hade så kul.

Igår var jag och gjorde patellaundersökning på Nicki, tyvärr visade det att hon hade 1 på hö bak. Hon lyfter emellanåt upp det benet ett el ett par steg. Bara att hoppas att det inte blir nåt värre eller att hon får ont.
Idag gick vi en härlig skogspromenad när vi kom hem från jobbet och gömde godisar på stenar, det är alltid populärt.
Imorgon är det nästsista gången på agilitykursen...snyft!!. Jag vet inte riktigt vad jag kom på för ide, men nu har jag anmält oss till en inofficiell agility hoppklass som är på klubben på söndag. Jag tänkte köra med Tosca och så ska Kerstin vår instruktör på kursen få köra med Nicki... får se hur allt det går undrar vad jag gett mig in i, det är ju aldrig lätt att komma ihåg banorna och vi kan inte slalomet nåt vidare, men men nångång ska väl vara den första.
Havanaisträff på Ingarö 2/10-11. Vi står som 3:a från vä längst bak.

Lördagen den 24 september 2011

Tänk vad tiden går fort, idag är det precis 10 år sen min älskade pappa somnade in tidigt på morgonen efter han fått beskedet om cancer knappt 9 månader tidigare, han kämpade hela tiden och hade humöret uppe trots att han mådde dåligt av cellgifter o strålning och hade mycket värk. Saknar honom väldigt mycket, var på kyrkogården och satte rosor och tände ljus.

Före det var vi på hundutställning i Skavlöten Täby hela långa dagen. Vi hade startnr 1 och 2 med Tosca och Nicki, tyvärr var det bara de 2 som var havanaiser där. Nicki blev 1:a med BIR och HP, Tosca blev 2:a utan HP. Bedömningen tog väldigt lång tid, dom dömde knappt 10 hundar i timmen och tyvärr tog dom inte gruppfinalerna efter varje grupp utan det blev efter alla grupper var klara. Innan det var dags för gruppfinaler var det uppfödargrupper mm, så ca kl 16 var det gruppfinaldags, vi var där från 9,30. Funderade på att åka hem tidigare men man är ju alltid lite sugen på att vara kvar när hon gått vidare i gruppen. Men när de var därinne 11 st hundar så var Nicki den första domaren gick fram till och tackade, i det läget tänker man att man skulle åkt hem tidigare och njutit av det fina vädret hemma och hundarna hade fått varit ute och busat istället för att sitta stilla på en utställning i flera timmar. Fast det var ju skönt att det var varmt och soligt och inte regn och kallt, nu träffade vi ju Marie o Göran där som har newfoundlandsuppfödning med söta Tudden och 2 st 8 månaders bruna newfoundland så fina. Även deras dotter Emma var där med sin chihaua, hon passade Nicki så bra när vi var borta förut. Kritik kommer snart ut på Nicki och Toscas sidor imorgon tror jag.
Hann iallafall med att shoppa en mjuk dyna till MIM-buren i bilen, som Nicki hann med att kräkas på, på hemvägen i bilen men det var som tur var lätt att spola av det. Köpte även en leksak till Nicki som jag trodde hon skulle gilla och det gjorde hon med, det var bara det att Tosca snodde den direkt så Nicki fick inte en chans att ha den. Tosca gillar inte leksaker så mycket, men retar gärna Nicki och tar sakerna och gömmer dom gärna i en korg. Lite tuggbenar och ett par fleecetäcken att ha vid agilitykursen blev det med.
Tosca och Nicki på semestern juli 2011

Lördagen den 10 september

Som vanligt är jag jättedålig på att skriva här.
Vi har hunnit med att vara med på sommarcupstävling i hoppklass agility på brukshundklubben. Vi var med 3 ggr av fyra.
Första tillfället var 3 augusti, kanske var lite nybörjartur då. Jag startade både med Nicki och Tosca. Nicki diskade sig tyvärr i platta tunneln, hon tyckte väl den var lite för tung så hon vände inne och kom ut fel väg. Men vi fortsatte varvet ut och resten av banan gick jättebra och även slalomet så det kändes kul iallafall,när hon fick syn på Kerstin på banan som var domare och varit vår agilityinstruktör blev hon jätteglad och hoppade på bakbenen och vinkade åt henne, kanske inte var helt bra, men men vi var ju ändå diskade då.  Med Tosca gick det jättebra, tog tom slalomet som jag aldrig trodde(visserligen med lite hjälp av min hand) gick imål felfritt men lite över ref.tiden. Jätteglad, vi var 10 startande, 7 diskade o 3 i mål, varav Tosca och jag blev tvåa jippiiii!

Nästa tillfälle var 10 augusti, då var hoppklass small sist av alla och vädret var inte så kul, började med uppehåll men kom rejäla skurar emellanåt. Tosca o Nicki fick sitta i sin lilla bur nästan 3 timmar innan det var deras tur. Kände inte för att ta ut dom så mycket innan, Nicki är ju som en svamp som suger åt sig allt vatten så risken hade varit att hon blev kall och började frysa. Tosca är ju som en liten östermalmsdam som inte vill bli blöt om tassarna, om det regnar hemma och man släpper ut dom så vänder hon på trappen och går in igen. Så till saken så var nog varken dom eller jag helt uppladdade när det var vår tur, så båda blev diskade efter ett par hinder, har för mig att det var slalomet för bägge och det kändes inte ens lönt att fortsätta banan, men men skam den som ger sig, nytt försök veckan därpå.
17 augusti var det dags för sista sommarcupen, kommer inte ihåg vad som hände med Nicki men vi diskade oss av nån anledning, men fortsatte banan och det kändes bra för övrigt. Tosca gick det bättre med, det var 9 startande varav 4 diskade och fem i mål, varav Tosca och jag blev 5:a, känns kul. Kanske man vågar prova på att vara med i nån inofficiell tävling framöver. Måste försöka träna in slalomet bättre med Tosca bara.

Vi har nu börjat fortsättningskurs i agility, har hunnit med 2 tillfällen. Nu fick jag tvinga med Krister på kursen med eftersom det var få anmälda ett tag, jag ville verkligen gå kurs nu, så nu går både Nicki och Tosca kurs samtidigt (tror tom att Krister tycker det är kul, han har sprungit bana fast jag aldrig trodde han skulle göra det, värsta är att han blir lite kaxig om det gått bättre för honom än mig. Var nog bättre när man gick själv....?!).
Ser fram mot nästa torsdag när det är dags igen.

Träning av agility med Tosca o Nicki hemma på tomten.

Söndag 31 juli 2011

Har haft en härlig dag o kväll med övernattning på Kafe Kvarnudden på Gräddö i helgen. ( www.kvarnudden.nu ) . Det var en födelsedagspresent till mamma som fyllde 70 i juni. Först tog vi en båt ut till Fejan där vi började med att fika lite, det blåste ordentligt därute men varmt o sol. Efter fikat blev det en promenad på ön, kul för hundarna med lite nya dofter o välbehövlig motion för oss. Efter promenaden var det lagom o äta lunch på Fejans krog, höll nästan på att blåsa bort där vi satt men läget på restaurangen är så fin precis vid havet. De som kom med båt hade det inte helt lätt att lägga till pga blåsten. Hann med lite efterrätt creme brulee också innan båten tillbaka kom kl 14.  Efter 50 minuter var vi tillbaka på bryggan i Rävsnäs. Åkte mot Kvarnudden, där hade Lena som har det gjort fint med flagga på bordet i mammas stuga och skrivit ett grattiskort till henne. På kvällen spelade en väldigt duktig trubadur från Norrtälje Ola P, så det blev en bra avslutning på kvällen. Sen sov vi skönt o på morgonen vaknade vi till bra väder med Gräddö hamn precis utanför fönstret. Det är ett riktigt mysigt ställe, jättetrevliga ägare, supergott fikabröd, fin utsikt o 2 mysiga stugor, varav man får ha hund i den minsta stugan. Sen blev det sol o bad resten av lördagen. På söndagen blev det också sol o bad vid Domarudden på klipporna där hundarna får vara med. Nicki trivdes, först badade hon o sen hitta hon ett bra ställe att sitta så att hon hade tassarna o rumpan i vattnet, där satt hon väldigt länge.
Det var en riktigt skön helg.

Fredag 29 juli 2011

 Idag går mina tankar extra mycket till dig Molly, det är idag 2 år sen vi var på semester och du drabbades av magomvridning på natten när vi var i Mellanfjärden (ca 2 mil norr o m Hudiksvall). Vi fick ta bilen ca 26 mil till Ulltuna Uppsala, tyvärr var du så dålig då att jag tog det väldigt jobbiga beslutet att låta dig somna in. Du fick somna med huvudet i mitt knä, men tyvärr aldrig komma hem mer till din älskade tomt o din älsklingsplats under altanen. Det var tufft att komma hem från semestern utan dig. Du var en mycket speciell hund för mig Molly, saknar dig du finns i mina tankar. Hoppas Lisa Nisse o du har det bra ihop och slipper alla smärtor.
Molly på Öland juni 2005

Onsdag 27 juli

Fy fad jag är slarvig på att skriva här, har haft semester i 3 veckor från midsommar. Då hade jag som målsättning att jag skulle skriva lite om vad vi gjorde varje dag, men då var det ju så dålig uppkoppling på de ställen vi var på så det blev inget. De gånger jag komma ut fick jag se till att få jobbets räkningar betalda som jag hade med. Vi var iallafall ett par dagar i Mem först(början av Göta kanal), sedan åkte vi vidare till campingen i Böda hamn. Hade tur med väder så vi kunde vara nere o bada på stranden en hel del, Nicki gillar verkligen att bada Tosca gillar inte så mycket att blöta ner tassarna hon är lite mer fin Östermalmsdam vill helst gå på asfalt. Pälsarna blir inte helt kul efter bad o spring i sand. Fick besked från veterinären när vi var på Öland att rabiesvaccineringarna hade gått igenom jippii. Så när det blev regn på måndagen efter en vecka bestämde vi oss för att åka mot Åland. Gjorde stopp i Loftahammar på Hallmares camping i 4 nätter, vädret var så härligt och vi fick en kanonplats med havet o stranden precis nedanför husvagnen. Nicki blir verkligen glad så fort hon får hoppa in i bilen o åka, dom har fått en stor MIM bur i Kristers bil med en riktigt mjuk dyna så dom stormtrivs där. Blev ett stopp till vid Hjälmaresunds camping så bilen skulle få vila eftersom den började läcka vatten och svartröka. På lördagkvällen tog vi Eckerölinjen från Grisslehamn till Åland. I cafeterian fanns det några bord avsedda för folk med hundar, det var ju jättebra. På Åland stod vi på Degersands camping en hel vecka, det var bra där vid badet med hundar, delsfanns det lång sandstrand o sen kunde man gå ut på klipporna på sidan om. Åkte runt med bilen och tittade, det blev nog en 40 mil där. Vi hade mest bra väder o de dagar som var lite sämre åkte vi runt o tittade, men det var varmt hela tiden. 3 veckor går fort slut.

Idag passar jag på att gratta Nicki som fyller 3 år idag, hipp hipp hurra. Jag är så glad att jag har dig Nicki.
Nicki på Åland Havsvidden 13/7-2011

Lördag 14 maj

Började som en rätt härlig dag, sovmorgon ända till 10 på lördagen lite för länge för mig egentligen, men blev halvsent på fredagen och sov lite halvdåligt på natten pga en snarkande person....suck! o öronproppar hjälper inte😠. Efter lite frukost och sådär blev det en tur till Bredden för att kolla lite husvagnssaker, Lotta från agilitykursen ringde o frågade om jag ville träna lite. Det sa jag att jag gärna skulle göra lite senare, hade själv tänkt o ringa och fråga henne. Blev även en tur till centrum för att handla lite mat och hittade även en fin kofta perfekt. Inte nog med det, blev bjuden på kaffe och supergod räkmacka med, det tackar man ju inte nej till. Hmm kanske får stå ut med lite snarkningar ibland. Det är ju inte varje dag han bor hos mig så.

Det var sen när jag var på väg till klubben för att träna som det hemska beskedet kom, mamma ringde mig på telefonen och berättade det ofattbara. Mona en granntjej och barndomskamrat som bodde i huset ovanför oss under alla år vi bodde i Skånsta. Hon hade i måndags dött i lymfkörtelcancer, det känns så fruktansvärt och ofattbart hon är 5 år yngre än mig född 1969 och helt plötsligt bara borta. Tyvärr har vi inte haft någon kontakt på kanske 15 år, men det är inte länge sen jag sökte efter hennes namn på facebook. Men så dumt egentligen, jag hade ju kunnat frågat mamma som har lite kontakt med Monas mamma efter hennes adress o telnr. Vi som lekte så mycket som barn och nu är hon bara borta. Det är en så j....a hemsk och vidrig sjukdom, varför skulle inte hon få leva. Tydligen hade hon mist sin hund för nån månad sen också mitt i alltihop. Fy vad jag ångrar att jag inte engagerade mig mer och letade rätt på henne tidigare hade varit så roligt att prata lite barndomsminnen. Det var hos dom vi såg på färg tv första gången 1972 tror jag det var. Dom köpte det innan oss så vi fick gå dit och se Lassie. Du var alltid en  så glad och positiv person Mona, trots att du säkert hade det rätt jobbigt ibland eftersom du var så mycket längre än alla andra i din ålder.  Livet är inte rättvist, du finns i mina tankar och jag hoppas att jag inte var alltför dum mot dig när vi var små, det skilde ju trots allt 5 år. Mina tankar går till dig, din mamma, pappa o lillebror och din sambo som jag förstått att du bodde tillsammans med.

Fredagen den 6 maj 2011

Skönt ledig dag efter stressiga och intensiva dagar i veckan. Känns att min rygg o nacke behöver vila. Mamma och jag tog med oss picknick och hundar till Tenöbadet, där fikade vi lite och tränade hundar bla gömde vi oss olika gånger så fick dom leta. Lite targetträning med klicker på lilla plattan, funkade väldigt bra. Sen tog vi en promenad i Waxholm med hundar och lunchade på torget på Winblads. Fullkornspasta med räkor o kräftstjärtar i grädde, väldigt gott. Nicki och Tosca var förvånansvärt duktiga, satt snällt på sidan utan att skälla ut nån alls( men det är klart det var ingen hund som gick förbi ). Solen sken men det blåste kallt blev lite ruggigt att sitta ute. Åkte vidare till kyrkogården och satte lite blommor på pappas grav. Sen var det nära till brukshundklubben så vi åkte dit och tränade lite agility, perfekt när jag kunde få hjälp av mamma med gungan mm. Tosca älskar verkligen platta tunneln, nu tog hon sig igenom utan hjälp. Nicki har klarat den förut men nu bara stod hon där inne o tittade men gick bra när vinden hjälpte till att blåsa upp den lite. Blev en härlig dag med en hel del aktivitet för hundarna.

Onsdagen den 4 maj 2011

Usch idag har det varit riktigt ruggväder, kallt o småregn på kvällen. Jag och Tosca var på agilitykurs för Kerstin på Österåkers brukshundklubb ikväll. Det är riktigt roligt tycker både Tosca och jag. Vi började med att köra en liten bana, det gick rätt bra, jag glömde bort nåt framförbyte jag skulle göra och Tosca ville på andra varvet bara springa till platta tunneln o köra den. Efter banan fick vi träna eget, jag körde lite targetträning på balanshindret, där tycker Tosca det är jättekul att springa på. Hade lite problem med att hon hoppade ut med bakdelen när hon var nere, så det måste vi träna på. Slalom med 8 pinnar och bågar gick jättebra. Nu längtar vi redan till nästa onsdag och ska försöka se till att träna lite däremellan också.

Fredag den 1 april 2011

  Imorgon ska vi åka till Uppsala och gå kurs för Therese på Mjuka Tassar, det är en lösträniningskurs som är ett par timmar på lördagen och söndagen. Det blir spännande att se hur det går.
Gick ett par kurser för henne med Molly och Lisa bla spårkurs o sökkurs och spel o lekar. Hon är väldigt bra och duktig. Hoppas vädret är bättre imorgon än det gråa och blöta som varit idag.
Har nu anmält mig med Tosca och Nicki till fortsättningskurser i agility, blir tisdagar med en av dom och onsdagar med den andra. Ska bli jätteroligt, måste bara se till att träna däremellan också så kanske vi kan prova och vara med på Österåkerscupen vid nåt tillfälle i sommar.

Söndagen den 13 mars

Har nu kommit hem efter en härlig och avkopplande helg på ett superbra hotell som heter Tällbergsgården. Vi hade ledigt på fredagen så åkte hemifrån på morgonen, började med att stanna och ta frukostfika på cafe Fågelsången i Uppsala. När vi åkte hemifrån var det dåligt och trist väder men i Uppsala var det fint och soligt. Fortsatte sedan resan mot Tällberg. Det blev ett stopp på den rosa djuraffären i Valbo, har åkt förbi många ggr förut men aldrig stannat. Nu behövde vi en tovutredare, det var en jättefin affär och väldigt trevlig och hjälpsam personal. Kommer definitivt stanna där igen om jag har vägarna förbi. Nicki och Tosca fick komma ut på en kisspaus där. Fortsatte sen vidare med ett litet stopp i Bjursås för att handla. Var uppe vid 13,30 tiden, skulle fått rummet vid 15 men hade sån tur att det var klart redan. Bar in sakerna och installerade oss på det fina rummet med vacker utsikt över Siljan. Sen blev det en långpromenad med hundarna i det fina vädret, dom njöt i fulla drag. Tällbergsgården var verkligen jättebra med väldigt trevlig och engagerad personal, kan varmt rekommendera det. Blev en god middag på kvällen och lite biljardspel. Vaknade till en lördag med strålande sol så det blev långpromenad med hundarna till campingen nere vid Siljan, där fick dom springa av sig lösa en stund. På vägen upp blev det ett stopp på Klockargården för lite dricka ute på deras gård. Middag och en lugn kväll med lite melodifestivaltittande, kammande av hundar på trimbordet ute inför utställningen på söndag. Tidig uppstigning på söndagen eftersom vi skulle in med hundarna i ringen kl 9 som första hundar. Vi fick en jättefrukostpåse med oss från hotellet, hade bett om varsin macka men vi fick dessutom yoghurt kokt ägg äpplen päron varsin flaska Brämhultsjuice och fina mackor. Det kallar jag bra service. Det var tyvärr bara Tosca och Nicki i deras ras, ingen av dom ville gå ordentligt. Men Nicki blev iallafall BIR med HP och Tosca 2:a utan HP. Dom hade tyvärr gjort så att dom skulle köra alla gruppfinaler när allt annat var klart. Vi var kvar till 14-tiden men insåg att det nog skulle ta några timmar till så vi valde att hoppa över gruppfinalen och åke de 33 milen hem istället. Hade ju varit kul att vara med, men inte så kul att vänta alla timmar heller och så blir det tack o hej direkt när man går in. Bättre när dom kör gruppfinaler direkt efter varje grupp.
Vi hade verkligen en lyckad och trevlig resa och hundarna verkade trivas, dom var helt utslagna när vi kom hem.
Vätskepaus på Klockargården Tällberg efter promenad.

Torsdagen den 10 mars

Ikväll var Tosca och jag på sista kurstillfället med slalomkurs agility. Har gått 5 gånger för Malin Tångring, hon har varit superbra och jag har lärt mig mycket.
Tosca har också kommit framåt mycket vi har kört träning med bågar, alla andra valde att träna 2x2 metoden. Ikväll körde Tosca och jag med 8 pinnar för första gången och bågarna, funkade jättebra. Vädret var inte det roligaste blötsnö, superlerigt på planen, skulla haft regnkläder och gummistövlar istället för kängor och termobyxor. Hoppas att de torkar till imorgon för då åker vi till Tällberg, på söndagen ska vi på en inofficell utställning i Rättvik med Nicki och Tosca. Hoppas att det inte blir snöoväder i helgen
.

Lördagen den 26 februari

Idag tänder jag ett ljus för "lilla Molly" som skulle fyllt 11 år om hon fått leva.

Du finns alltid i mina tankar Molly saknar dig så.
Molly på Bogesund.

Tisdagen den 8 februari 2011

Idag fyller Tosca 2 år. Hon har fått torkat kycklinghjärta som hon tycker är väldigt smaskigt. Av mamma fick hon leverpastej på jobbet. Jag har börjat en slalomkurs med Tosca för att få till agilityn. Så idag tränade vi lite med slalompinnarna och bågar inne. Det gick väldigt bra, körde 4 pinnar och 2 bågar.
Nicki fick följa med husse hem till Norrtälje, så ikväll är det bara Tosca och jag. Hon saknar nog Nicki en del, men nöjd med att få all uppmärksamhet själv
.
Tosca med sin favoritleksak.

25 Januari 2011

Så har det blivit nytt år igen. Nyåret gick bra med hundarna, ingen som var rädd. Har precis kommit hem i torsdags kväll efter en veckas semester i Egypten.
Hundarna fick också semester från oss, de fick vara hos Cecilia på Norrtälje hundcenter. Dom sprang glatt in där och var glada att träffa Cecilia när vi skulle lämna dom. Fick en egen stor box med soffa, där hoppade Tosca upp på en gång. Men när dom förstod att dom inte skulle få följa med oss blev dom lite ledsna och började skälla. Dom har haft det jättebra där, tom busat och umgåtts med massa andra hundar, vilket jag är jätteglad för.
Nicki o Tosca julen 2010

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.08 | 19:46

<3

...
28.08 | 23:38

Hej! Tack för din kommentar på min sida,roligt att du hittade hit. Ja jag önskar verkligen att jag fått haft Molly o Lisa kvar i livet några år,älskade dom.

...
28.08 | 12:26

Fin hemsida!<3 tycker det är synd att lisa och molly fick uppleva döden:(

...
11.10 | 18:30

Hur gick det på utställningen i helgen???

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS